Ilyes Andrea      Cu câțiva ani în urmă am scris deja a poveste cu acest titlu, atunci scriam despre istoria muncii tatălui meu cu câini, în care am primit un rol de protagonist. Astăzi știu că am și eu o poveste, o poveste proprie...care este probabil o continuare a celeilalte. 
Cum am devenit kinetoterapeut și cum se conectează sportul, iubirea pentru a vindeca și soarta mea? 
Cum a devenit sportul o parte esențială din viata mea? Mama mea a făcut gimnastică artistică, tatăl meu a fost fotbalist, iar eu am făcut atletism. Am încercat și pescuitul de sport, am umblat la expoziții canine unde am intrat în competiție cu câini de rasa ciobănesc german. Prin sport am învățat să lupt, să concurez și să rămân persistentă.
În familia avem mai multe persoane care lucrează în domeniul sanitar, astfel m-am crescut în spiritul bucuriei de a vindeca. Bunicul meu din partea mamei a fost medic, bunica și mătusa erau așistente medicale. Mă pregăteam și eu să urmez drumul spre a deveni medic, dar soarta a intervenit. Pe parcursul competițiilor atletice am acumulat niște probleme de sănătate și am fost diagnosticată cu spină bifidă ocultă. Trebuia să renunț la sporturile competitive. Atunci am decis că voi deveni kinetoterapeut, dorind să am grijă și de sănătatea mea proprie. Aceasta este profesia unde vindecarea și sportul se conectează cel mai bine. În 2009 am absolvit cu success programul de Kinetoterapie și Motricitate Specială la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. 
În 2011 am terminat masteratul în Kinetoterapie în afecțiunile aparatului locomotor la aceeași Facultate. Pe parcursul studiilor universitare am lucrat ca și kinetoterapeut voluntar în diferite locuri. 
Pe perioada masteratului am fost kinetoterapeut la un centru de wellness din Cluj Napoca și la secția de Laborator Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. 
În 2012 am deschis în orașul meu natal, Satu Mare, primul meu cabinet de kinetoterapie în incinta unei clinici private. (cel actual este al doilea). 
În 2014 am devenit membru fondator și coordonator al unui centru de tratament nou în Satu Mare, unde am petrecut trei ani plini de succese. Am învățat foarte mult aici și sunt foarte recunoscătoare pentru această perioadă. În 2016 cu ajutorul lui Koncz Andrea am aplicat și am câstigat un proiect inițiat de Instituția Bethlen Gabor pentru antreprenori maghiar tineri de dincolo de granițe. Cu ajutorul acestui proiect am reușit să cumpăr aparatele de fizioterapie cele mai moderne. Cu ajutorul familiei cabinetul meu particular de kinetoterapie a primit și o locație în 2017. Mulțumiri familiei și prietenilor pentru tot ajutorul primit pe parcursul anilor! 
În 2018 mi s-a alăturat o colegă și partener în conducerea cabinetului, Ritzman Alina, cu care muncim în fiecare zi pentru a asigura zile fericite și fără dureri pacienților nostri. 
Închei povestea mea cu motoul meu preferat și urez tuturor multă sănătate.

“Trăiesc și gândesc în numele iubirii penru că știu că ceea ce am de oferit altora, se întoarce multiplicat. Mă satisface pe deplin ceea ce fac. Trebuie să plantăm semințele succesului. Din aceste semințe va ieși recoltă bogată cu timpul. Trebuie să continuăm, să încercăm (învățând din greșeli) până când totul merge perfect. Nu avem voie să renunțăm niciodată!
Louise L. Hay